"Hingest ja südamest" kolib Tapalt Tallinna

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Lavastuse "Hingest ja südamest" lavastaja Mirko Rajas ja näitleja Laura Nõlvak Tapa raudteejaamas.
Lavastuse "Hingest ja südamest" lavastaja Mirko Rajas ja näitleja Laura Nõlvak Tapa raudteejaamas. Foto: Marianne Loorents

Eesti Noorsooteater andis teada, et 2023. aasta suvel Tapa raudteejaama hoones esietendunud lavastus "Hingest ja südamest" taasesietendub sel kevadel Tallinnas noorsooteatri suures saalis.

Lavastuses kohtuvad Tammsaare lugude tegelased – mõned neist esimest korda –, et rääkida armastusest just nii, nagu oskavad ainult nemad. Mirko Rajase lavastuses saavad üürikeseks kokku kaks telge: olevikuline ja igavikuline.

Loo on A. H. Tammsaare teoste "Pikad sammud", "Noored hinged", "Kärbes", "Juudit", "Kõrboja peremees", "Naistevõrgutaja", "Tõde ja õigus" II ja IV, "Elu ja armastus", "Ma armastasin sakslast", "Memento mori", "Põrgupõhja uus Vanapagan" ning esseistika ja kirjade põhjal kokku seadnud Helina Läks ja Mirko Rajas.

Lavastuse kunstnik on Rosita Raud, helilooja Vootele Ruusmaa. Mängivad Maria Ehrenberg, Anti Kobin, Laura Nõlvak, Doris Tislar, Taavi Tõnisson ja Risto Vaidla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles