Miljööväärtuslik hoone Laial tänaval peab OG Elektra ärikeskusele ja tanklale ruumi tegema (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Miljööväärtuslik maja aadressil Lai 25 tuleb kahjuks lammutada, sest taamal paistva Tsentrumi asemele kerkib OG Elektra ärikeskus ning maja asemele kolib Alexela tankla, mis praegu jääb hoone varju.
Miljööväärtuslik maja aadressil Lai 25 tuleb kahjuks lammutada, sest taamal paistva Tsentrumi asemele kerkib OG Elektra ärikeskus ning maja asemele kolib Alexela tankla, mis praegu jääb hoone varju. Foto: Marianne Loorents

Vastavalt Rakvere kesklinna uuele detailplaneeringule lammutatakse miljööväärtuslik ajalooline punastest tellistest hoone aadressil Lai 25, et teha ruumi Tsentrumi asemele rajatavale OG Elektra ärikeskusele ja Alexela tanklale.

Ärikeskus otseselt küll Lai 25 asuva maja koha peale ei kerki – sinna kolib hoopis Alexela tankla, mis oma praeguses asukohas mõned kümned meetrid eemal jääb ette tulevase ärikeskuse sissepääsuteele.

Lai 25 krundi omanik OG Elektra saavutas Alexelaga kokkuleppe maatükkide vahetamiseks. Alexela ei soovi oma kesklinnas asuvat tanklat sulgeda ja kavatseb selle OG Elektralt vahetuseks saadavale krundile uuesti üles ehitada. Tankla ise jääb Alexela esindajate sõnul sama suureks-väikeseks, kui on praegu, kuid lisaks kerkib teenindushoone koos väikese müügipunktiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles