Kõige siledama tee tiitel rändas Lääne-Virumaalt Lõuna-Eestisse

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Eesti teeehitusfirmad oskavad head tööd teha.
Eesti teeehitusfirmad oskavad head tööd teha. Foto: Marianne Loorents

Kui 2022. aastal Eestis remonditud-renoveeritud teedest tunnistati kõige siledamaks jupike Rakverest Tudu kaudu Rannapungerjale viivast teest, siis tänavu pälvis samasuguse tunnustuse Võru–Räpina tee Lõuna-Eestis. Aga virulased ei pea kadedust tundma: esiletõstetute hulgas on Tallinna–Narva maantee kaks lõiku, mis mõlemad asuvad Lääne-Virumaa piires.

Eesti suurim teedeala ekspertiisibüroo, riigiettevõte AS Teede Tehnokeskus kuulutas selle aasta teekvaliteedi mõõtmiste põhjal auhinna "Tasane tee 2023" võitjaks Võru–Räpina maantee lõigu, mille katte paigaldas AS Tref.

AS-i Teede Tehnokeskus projektijuhi Sven Veskioja sõnul mõõdab ettevõte eritehnikaga Eesti uute ja renoveeritud teede kvaliteeti ning tasasus määratakse vastavalt rahvusvahelisele metoodikale. Tasasust väljendatakse vastava indeksiga – tänavu võitnud teelõigul oli see 0,59, aga mullu võitnud Rakvere–Rannapungerja teel isegi grammike suurem (0,60).

Vastava tabeli esikümnes on ka tänavu kaks teelõiku Lääne-Virumaalt. Kaheksanda koha pälvis Tallinna–Narva maantee renoveeritud lõik kilomeetritel 90,7–109,98 ja kümnenda koha sama maantee lõik kilomeetritel 100,626–109,98 (teine suund). Mõlemas kohas tegi teetöid KMG OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles