Rakveres paneb lõppevale aastale punkti Púr Múdd

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Fotomeenutus eelmisest aastavahetusest Rakvere Vallimäel koos Terminaatoriga.
Fotomeenutus eelmisest aastavahetusest Rakvere Vallimäel koos Terminaatoriga. Foto: Martin Piir

Rakveres paneb lõppevale aastale võimsa punkti Eesti popmuusika duo Púr Múdd, kelle kontsert koos vägeva valgussõuga algab 31. detsembril kell 23.15 Vallimäe vabaõhukeskuses. Korraldajad paluvad pürotehnika koju jätta.

Rakvere linnavalitsus ja kultuurikeskus annavad pidulistele teada, et kuna Vallimäele on oodata palju rahvast, on kõigi turvalisuse huvides pürotehnikaga sisenemine kontserdialale keelatud.

Rakvere kultuurikeskuse direktori Eve Alte sõnul liiguvad vabaõhukeskuse alal turvatöötajad, ja kui nähakse publiku seas pürotehnikaga pidulisi, saadetakse need alalt ära. "Púr Múddi kontserti võimendavad mitmed valgusefektid ja lisaks tavapärasele kontsertvalgustusele on nõlvadele oodata prožektoreid ja leegimasinaid, mis loovad aastavahetusele väärilise meeleolu. Lisaks süüdatakse toitlustusalal lõkked, mis pakuvad pealtvaatajaile sooja ja loovad hubase tunde," rääkis Alte.

Rakvere linna aastavahetuskontsert on kõigile tasuta. Valguslahenduse pakub Maivel OÜ. 

Ida päästekeskuse Rakvere komando pealik Tom Leesnurm kutsub linnas aastavahetust nautima valgusefektidega aastalõpuüritusel. "Pürotehnikaga seotud õnnetused toovad igal aastal kaasa tervisekahjustusi ja varalist kahju. Lendu läinud rakett ei jää kunagi taevasse, vaid tuleb alla ja mõnikord võib ka tulekahju põhjustada. Kui aga paugutada, siis kindlasti kõiki ohutusnõudeid järgides," selgitas Leesnurm.

Jõhvi politseijaoskonna juhi Andreas Kliimanti sõnul võib pürotehnika kasutamine kaasa tuua omajagu rahurikkumisi, varakahju ja vigastusi ning selle kasutamiseks ei sobi kohe kindlasti igasugune koht. "Eriti ei sobi enda ilutulestikku lasta kohtades, kus ümberringi viibib palju inimesi. Seega on kõige ohutum viis loobuda pürotehnikast, võtta sõbrad ja pereliikmed ning nautida hoopis võimsat aastavahetuskontserti Rakvere Vallimäel."

"Samuti tuleb veenduda, et vägijooki tarvitanud rooli taha ei istuks, et sõbrad ja pereliikmed kuskile üksinda maha ei jääks, olla tähelepanelik ümbritseva suhtes ja abivajajat märgates helistada hädaabinumbril," lisas politseijaoskonna juht.

"Oleme oma käitumisega üksteisele eeskujuks. Jätke pürotehnika koju ja tulge nautige koos meiega vägevat valgusõud ja kontserti," kutsus Eve Alte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles