Hobuste aastavahetuse pidu tuleb jõulumuusika saatel

Merly Raudla
Copy
Aastavahetusel on Porkuni talli hobused tallis ja kuulavad jõulumuusikat.
Aastavahetusel on Porkuni talli hobused tallis ja kuulavad jõulumuusikat. Foto: Vladislav Musakko

Meie maakonna kohalikud omavalitsused sel aastal ilutulestikku ei korralda. Küll aga peavad paljud eraisikud vajalikuks uus aasta saluudiga vastu võtta. Paukuv ja välkuv silmailu häirib aga koduloomi. Et hobused suure ehmatusega koplist ei põgeneks, võtavad nende pidajad kasutusele rahustavad meetmed.

Pariisi hobustel ei ole talli omaniku Olev Käspersoni sõnul ilutulestikuga probleeme. Nad olevat saluudiga juba harjunud ja liigutavad paugutamise peale vaid veidi kõrvu. «Selge on see, et müra on rohkem ja välgutab, kuna ümbruskonnas paugutatakse,» ütles Käsperson. Selleks et suured loomad saluudi peale ei ehmuks, pannakse Pariisi tallis aastavahetuse ööks tuled põlema ning muusika mängima. Nii võtavad uue aasta ka seekord vastu kõik 30 Pariisi talli hobust. See olevat Käspersoni sõnul levinud ja tõhus viis aastavahetust veeta.

Ka Margus Vain Porkuni tallist lausus, et mängib aastavahetusel hobustele jõulumuusikat. «Inimesed võivad olla purjus ja ülemeelikud, võtame hobused sisse,» tutvustas Vain aastavahetuse tegevusplaani. Kuna Porkuni tall asub endise Porkuni mõisa paksude müüridega kuivatis, erilist müra sinna väljast ei kosta. Vain rääkis, et tallis on hobuste jaoks ka ehitud jõulukuusk, et 17 suksul oleks mõnus jõulumeeleolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles