Mis kell peaks algama koolipäev? Tapa gümnaasiumis korraldati järjekordne küsitlus

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Tapa gümnaasiumi direktor Katrin Kits.
Tapa gümnaasiumi direktor Katrin Kits. Foto: Andres Tohver

Ehkki Tapa gümnaasium korraldas juba augustis veebiküsitluse, mille tulemused justkui andsid eelise hilisemale koolipäeva algusele, ei ole kired vaibunud. Et saada selgust, milline variant ikkagi kõige parem on, korraldati 7.–17. detsembrini uus veebiküsitlus.

Veebiküsitlusele vastamiseks oli vaja omada Stuudiumi kontot. Vastuseid laekus detsembris 809 ehk palju rohkem kui augustis, kui vastajaid oli 589. Detsembrikuiste vastajate seas oli 536 õpilast, 216 lapsevanemat ja 57 õpetajat. Nii õpilastelt, lapsevanematelt kui ka õpetajatelt küsiti, mis kell on kõige parem koolipäevaga algust teha: kas sobilikem aeg on kell 8.00, 8.30 või 9.00?

Oli siiski üks erinevus. Õpetajatelt ja lapsevanematelt taheti teada, miks eelistatakse valitud kellaaega, ja paluti põhjenduses nimetada nii positiivseid kui ka negatiivseid aspekte. Õpilastelt küsiti, milline alguskellaaeg sobib kõige paremini nende liikumisega kooli, kodu ja huvitegevuste vahel ning kas nad soovivad vaba aega pigem hommiku- või õhtupoolikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles