Päästeamet toetab 27 korterelamu keldri varjumiskindluse parandamist

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Avalikke varjumiskohti tähistatakse tsiviilkaitse rahvusvahelise märgisega.
Avalikke varjumiskohti tähistatakse tsiviilkaitse rahvusvahelise märgisega. Foto: Päästeamet

Päästeamet sai korteriühistutelt generaatorite ja autonoomsete akupankade soetamiseks või keldrite sissepääsude korrastamiseks üle Eesti 56 avaldust. Toetust saavad 27 projekti kokku 1,2 miljoni euro ulatuses. Toetuse sai ka üks Rakveres asuv korteriühistu.

Toetusele kvalifitseerusid korterelamud, mis asuvad vähemalt 15 000 elanikuga tiheasustusaladel ja mis on eelkõige aastatel 1950–1990 tüüpprojekti järgi ehitatud suurpaneelelamud või plokkidest korruselamud. Lisaks kortermajade keldrite varjumiseks kohandamisele oli taotlusvooru eesmärk kaardistada korteriühistute huvi sellise toetusmeetme vastu ning saada ülevaade eri tüüpi kortermajade varjumiseks kohandamise maksumuse kohta. Seetõttu toetati selliseid projekte, mille lõpetamisel on kortermaja keldrikorrus varjumiseks kohandatud.

Päästeameti varjumise nõunik Sten-Patrick Kreek rõhutas, et pilootprojektis peetigi eelkõige silmas kõige levinumaid kortermaju. Lõppenud taotlusvoor andis päästeametile hea ülevaate, kuidas varjumise toetamise ja arendamisega edasi minna ning ka tulevikus niisuguseid toetusmeetmeid vajadustega kohandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles