Sportlikud sõbrannad innustavad avastama liikumisvõimalusi

Kärt Devaney
Copy
Sõbrannad usuvad, et üheskoos treenides on ka motivatsiooni rohkem.
Sõbrannad usuvad, et üheskoos treenides on ka motivatsiooni rohkem. Foto: Erakogu

Mirjam Ojavere ja Grete Veedla on kaks aktiivset sõbrannat, kelle elu käib sportlikus rütmis. Möödunud aasta lõpus tunnustas Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) neiusid kõige tublimate liikumisaasta propageerijate tiitliga. Sportlikult jätkatakse ka nüüd, kui ametlik liikumisaasta on läbi saanud.

Grete Veedla töötab fotograafina, tegeleb palju ka turundusega ja osaleb spordikeskusega seotud projektides. Mirjam Ojavere mõlgutab mõtteid minna ennast koolitama ja saada ise treeneriks.

Sport on nende elu loomulik osa olnud juba kooliajast. Grete tegeles kergejõustikuga, mängis võrkpalli ja tennist. «Tänaseks üritan nädalasse ära mahutada kaks korda jõusaali, õdede Luikede juhendamisel jooksutrenni ja Madika Võimla ÜKE-trenni (ÜKE – üldkehaline ettevalmistus – toim),» räägib ta oma tihedast spordigraafikust. Mirjam sekundeerib samuti kooliaja kergejõustikuga ja korvpalliga, praegu treenib ta ennast põhiliselt samuti Madika Võimla trennis, õdede Luikede juhendamisel jooksutrennis ja jõusaalis. «Sport on meie peres väga olulisel kohal. Ka vanem laps tegeleb palju spordiga ja üritan tedagi võimalikult palju motiveerida ja toetada selles, olles siis ise samamoodi eeskujuks talle. Ise üritan trenni jõuda vähemalt neli kuni viis korda nädalas, samas mingeid piiranguid endale ei sea,» kõneleb Mirjam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles