Nädala kaja: tööandjad Facebooki piilumas ja palgalõhe

, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Kukk
Risto Kukk Foto: Meelis Meilbaum

Lõppeval nädalal kütsid kirgi jutud sellest, kuidas Ameerika ühendriikides potentsiaalsed tööandjad soovivad ligipääsu ametisse kandideerijate Facebooki kontole.

Seejuures ei peeta isegi paljuks nõuda kandidaadilt tema kasutajanime ja salasõna. Isegi võõrastele inimestele piiratud infoga kontod ei anna sealsetele tööandjatele rahu. Eestis päris salasõnade küsimiseni pole mindud, kuid sotsiaalvõrgustikest kandideerijate kohta info otsimist on tunnistanud ka Eesti personalijuhid ja personaliotsingu firmad. Nende väitel on tegemist avaliku infoga, kuigi põhimõtteliselt tegeldakse inimeste privaatsfääri tungimisega.


Kuid ega iga oma tegevuse kirjeldust ja uitmõtet  ei tasuks ka sotsiaalvõrgustikes kirja panna. Postitamise eesmärk võiks siiski olla huvitava info jagamine, mitte oma igapäevatoimetustest teadaandmine.
Sel nädalal räägiti taas meeste ja naiste palgalõhest. Palkade 30protsendine vahe ei taha kuidagi väheneda. Sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsler Riho Rahuoja tõi välja, et kuigi soolise võrdõiguslikkusega seotud väärtushinnangutes unistame olla Skandinaavias, oleme oma stereotüüpidega tegelikult kuskil Kesk-Aasias. Virumaalt Euroopa Parlamenti valitud Kristiina Ojuland leidis aga, et Eesti naised on palgavahes ise süüdi. Tema sõnul ei anna keegi palka juurde, kui naine ise ei küsi.


Ilm on heitlik. Kevad justkui lubab tulla ja ei tule ka. Homsest peaks seaduse kohaselt autodele suvekummid alla panema, kuid politsei on soovitanud siiski ilmast lähtuda ja lubanud naelkummidega sõitjaid mitte trahvida. Kuigi rehvivahetustöökodade andmetel on hooaeg juba alanud ja osa juhte rehvid ära vahetanud, siis Virumaa Teataja küsitlust tehes ühtegi suverehvidega sõitjat ei kohanud.
Vahelduv päikesesoe on siseveekogudel siiski oma sulatustöö teinud ja päästeameti direktori käskirjaga on eilsest jääleminek keelatud. Kirglikke kalamehi see muidugi ei takista ja nendega läheb igaaastane jant lahti niikuinii.


Teenistusliku järelevalve tulemuste põhjal vabastas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kolmapäeval ametist maanteeameti reisihimulise peadirektori Tamur Tsäkko. Maanteeameti valduses Vainupea puhkekompleks, mis kohalikele suletuse tõttu oli juba pikka aega pinnuks silmas olnud, läks skandaali tuules Riigi Kinnisvara ASi valdusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles