Mis saab õpetajate streigi ajal lastest? Praegu teab vastust ainult tuul

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Mullu sügisel toimunud hoiatusstreigi ajal lahkusid Rakvere riigigümnaasiumi streigiga ühinenud õpetajad tunniks ajaks koolimajast.
Mullu sügisel toimunud hoiatusstreigi ajal lahkusid Rakvere riigigümnaasiumi streigiga ühinenud õpetajad tunniks ajaks koolimajast. Foto: Marianne Loorents

Eesti Haridustöötajate Liit saatis eelmise nädala lõpus peaministrile, haridusministrile ja kõigile omavalitsustele ametliku teatise, et haridustöötajad alustavad 22. jaanuaril tähtajatut streiki. Otsus streikida seab kahvlisse omavalitsused, kes vastavalt seadusele peavad tagama lastele hariduse kättesaadavuse, aga neist ei sõltu streigi toimumine või mittetoimumine vähimalgi määral.

Tapa vallavanem Riho Tell lausus, et tekkimas on äärmiselt totter olukord. "Haridustöötajad streigivad küll riigi otsuse vastu, aga riik on selles vaidluses kõige väiksem kannataja. Kohalikud omavalitsused peavad streigi ajal lastele hariduse kättesaadavuse tagama ja kõige rohkem kannatavadki just lapsed. Rumal olukord," rääkis Tell.

Haridusvaldkonna eest vastutav Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee tõdes, et ühtki head plaani linnavalitsusel 22. jaanuariks ega järgnevateks päevadeks veel pole. "Streigi võimalikkusega oleme arvestanud juba tükk aega, aga konkreetset infot tegelikult pole," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles