Väike-Maarja juurtega noormees mängib Belgia jalgpalliklubis

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Ramol Sillamaa sõnul on tase ja tingimused Belgias palju paremad kui Eestis.
Ramol Sillamaa sõnul on tase ja tingimused Belgias palju paremad kui Eestis. Foto: Erakogu

Eelmisel aastal sai Ramol Sillamaa lepingu Belgia jalgpalliklubilt Jong KAA Gent, mille eest ta on juba tosin korda platsile jooksnud. Leping välisklubiga ei tulnud aga kergelt, enne oli talle öeldud ei Taanist, Itaaliast ja Portugalist.

Ramol Sillamaa juured on Väike-Maarja vallas, sest sealses Määri külas on sündinud tema isa. Ei olegi siis ime, et noormees ulatab vahel abikäe mõnele Lääne-Virumaa meeskonnale. Näiteks eelmise aasta lõpus proovis ta saalijalgpalli Simuna klubis Mängu 50 Varjundit, kuid Sillamaa tegelik karjäär kulgeb juba pool aastat Belgia jalgpalliklubis Jong KAA Gent.

«See oli ikka väga kõva vaev. Käisin mitu aastat järjest testimistel, jahtisin seda välismaa lepingut. Eesti liigast kusagile välismaale saada on üpris raske,» meenutas praegu 19-aastane Ramol Sillamaa. Välismaal testimistel hakkas Sillamaa käima 2021. aastal, kui ta Tallinna Kalevi esindusmeeskonda võeti. Esialgu käis ta Taanis, Portugalis ja Itaalias, Itaalias isegi mitu korda, aga valituks ei osutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles