Algab Helmut Joonuksi 100. sünniaastapäeva tähistamine

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Ülesvõte Helmut Joonuksist. Pilt pärineb Rakke muuseumi kogust.
Ülesvõte Helmut Joonuksist. Pilt pärineb Rakke muuseumi kogust. Foto: Rakke muuseum

Sel nädalal algab kodu- ja kirjandusloolase ning õpetaja Helmut Joonuksi 100. sünniaastapäevale pühendatud üritusesari. Homme, 10. jaanuaril kell 17 toimub Rakke raamatukogus üritus "Kodukandi suurkujud" ning laupäeval, 13. jaanuaril kell 13 avatakse Rakke kultuurikeskuses Helmut Joonuksi sünniaastapäeva puhuks näitus, mida saab vaadata märtsikuu lõpuni.

Helmut Joonuksi kohta näituse koostanud Marju Metsman Väike-Maarja Muuseumisõprade Seltsist rääkis, et Helmut Joonuksi saabuva tähtpäeva tõttu ärgitas Viru Instituut juba möödunud aasta novembris koguma lugusid ja mälestusi Virumaa koduloouurijatest, et kaardistada ja jäädvustada Virumaa kohalikud uurijad nii varasemast ajast kui ka praegu tegutsevad.

"Ürituste sarja mitmed sündmused toimuvad seekord just Rakkes, et tuua Helmut Joonuksiga seoses esile Rakke kooli ja endise Rakke koduloomuuseumi lugu," ütles Marju Metsman.

Kevade hakul leiavad aset digitalgud Rakke muuseumi fotomaterjali digiteerimiseks, et muuta Rakke piirkonna lugu rohkem nähtavaks ja kasutatavaks, toimub matk Emumäe piirkonnas. Helmut Joonuksi õpingupaigas Väike-Maarjas korraldatakse septembris sarja viimase ettevõtmisena Joonuksile pühendatud konverents.

Helmut Joonuksi 100. sünniaastapäeva tähistatakse mitme organisatsiooni ja asutuse koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles