Gluteenivaba kartulivorst võib olla hea täiendus söögilauale

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Kartulivorstide töötuba Simuna rahvamajas.
Kartulivorstide töötuba Simuna rahvamajas. Foto: Erakogu

Kolmekuningapäeval said Simuna rahvamajas kokku kohaliku naisklubi aktivistid, kes Mary Tammeti eestvedamisel valmistasid, küpsetasid ja sõid kartulivorsti. Kuid millega on õigupoolest tegemist?

Mary Tammeti sõnul korraldati Simuna rahvamajas paari aasta eest kartulitoitude õpituba, sest piirkonnas on ägedad kartulikasvatajad, kes on huvitatud sellest, et kõik kartulit ostaksid. Prooviti erinevaid retsepte. Siis tulid Paasvere küla naised üritusele oma kartulivorstidega. Ennast nimetasid nad peenelt Pastferri Prowadeks.

Idee kartulivorstide õpituba korraldada võrsuski Paasverest. "Nüüd jõudsime nii kaugele, et korraldasime uue ürituse kolmekuningapäeval. Otsustasime, et teemegi seda kartulivorsti, mida nemad meile tookord maitsta tõid," rääkis Tammet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles