Rakvere linn kuulutas välja Kastani puiestee ümberehitamise riigihanke

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Kastani puiestee praegused hobukastanid on haiged ja kipuvad tugevate tuultega murduma. Foto on võetud 2020. aasta septembris. 
Kastani puiestee praegused hobukastanid on haiged ja kipuvad tugevate tuultega murduma. Foto on võetud 2020. aasta septembris. Foto: Marianne Loorents

Pakkumuste esitamise tähtaeg on 8. veebruar. Rakvere abilinnapea Kert Karuse sõnul uuendatakse Kastani puiestee kogu ulatuses alates F. G. Adoffi tänavast kuni Karja tänavani. Lisaks remonditakse Karja tänava lõik Kastani puiesteest kuni J. Kunderi tänava ristmikuni. 

Remondi käigus võetakse tänavalt üles asfaltkate ja asendatakse uuega, paigaldatakse uued äärekivid ja ehitatakse kivikattega kõnniteed. Lisaks lahendatakse sademevee ärajuhtimine ja korrastatakse osas lõikudes ka tänavavalgustus.

Kastani puiesteele istutatakse praeguste hobukastanite asemele 170 puud, mille seas on 85 sahhalini kirsipuud, 67 harilikku valgepööki, 17 kollast hobukastanit ja ka üks kuusk, mida hakatakse tulevikus kasutama jõulupuuna. Alal säilivad neli vana tamme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles