Ahto-Lembit Lehtmets: «Mnjah»

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kadrina kultuurikoja direktor Ahto-Lembit Lehtmets heidab retrovalgustite kiirtevihus pilgu algavale kultuuririkkuse aastale.
Kadrina kultuurikoja direktor Ahto-Lembit Lehtmets heidab retrovalgustite kiirtevihus pilgu algavale kultuuririkkuse aastale. Foto: Marianne Loorents

Algavat kultuuririkkuse aastat tutvustab integratsiooni sihtasutuse koduleht nõnda: «Märkame, väärtustame ja hoiame Eesti kogukondade ning rahvaste kultuuride mitmekesisust. See on väärtus, mis ühendab kõiki meid, kes me Eestit südames kanname.» Kadrina tegus kultuurijuht, sealse kultuurikoja direktor Ahto-Lembit Lehtmets arutleb, kuidas sõnumit avada ja kõlama panna.

Kultuuririkkuse aasta keskendub nii eesti kogukondade kui ka teiste rahvaste kultuuridele. Mis on sinu meelest aasta keskne idee ja kus raskuspunkt?

Esmalt pean tänama, et selle teema lauale tõid. Olen nüüd üritanud mõned päevad ennast vähe rohkem teemaga kurssi viia. Pean tunnistama, et olen jätkuvalt segaduses kogu selle kultuuririkkuse aasta raskuspunkti läbihammustamisel, aga ehk jõuame sinna selle intervjuu lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles