Viru maratoni ohustab sulailm

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Eelmise aasta Viru maraton ja poolmaraton peeti lumenappuse tõttu lühendatud distantsidel. Raja pikkust võidakse kärpida ka tänavu.
Eelmise aasta Viru maraton ja poolmaraton peeti lumenappuse tõttu lühendatud distantsidel. Raja pikkust võidakse kärpida ka tänavu. Foto: Ain Liiva

Ehkki praegu on korralikud külmakraadid, sajab lund ja tuiskab, ei pruugi see olla nõnda 27. jaanuaril, kui Mõedaku spordibaasis peaks toimuma 38. Viru maraton. Nimelt algab Norra ilmaprognoosi järgi neli päeva enne maratoni pikem sula.

Sulailm ei ole Viru maratoni korraldajate jaoks mingi uus loodusnähtus. See kimbutas spordiüritust ka aasta eest. «Kehv talv oli ju. Kolm päeva enne maratoni polnud lundki staadionil. Seisime veeloigus ja siis hakkas veel vihma sadama. Meil oli vaja otsustada, mis edasi saab,» meenutas võistluse peakorraldaja Tarmo Kärdi.

Sula ja lumenappuse tõttu veeti maratonirajale lund nii teeäärtest kui ka ümbruskonna taluhoovidest. Võistlus küll toimus, aga et 14-kilomeetrist rada, mida Viru maratonil sõidetakse kolm korda, tuli lumepuuduse tõttu oluliselt lühendada, kujunes täismaratoni pikkuseks 32, poolmaratoni pikkuseks 16 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles