Nädala kaja: sõjaseisukord rahu ajal

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Siim Mihailov.
Siim Mihailov. Foto: Ain Liiva

Samal ajal kui suusatajad rõõmust käsi kokku löövad, sülitavad autojuhid tuld ja tõrva. Olgugi et rohemeelsed soovitavad sõidukitele alla panna lamellrehvid, saavutab pisukesegi pidamise hoopis naastrehvidega. Pole need bussid ja rongid ka teab mis turvalised, sest satuvad liiklusõnnetustesse nemadki.

Liikluskindlustuse fondi andmetel esines mullu Lääne-Virumaal pea tuhat liikluskindlustusjuhtumit ja kahju tekkis ligi kahe miljoni euro jagu. Üle kolmandiku õnnetustest leiab aset parklates ja parkimis­õnnetuste arv on hoolimata igasugustest autode lisavidinatest viimase kümne aasta jooksul olnud üha kasvavas trendis.

Samal ajal kui haridusminister Kristina Kallas kutsub üles erivajadusega õpilaste õpetajaid mitte streikima, et mitte seada ohtu noorte turvalisus, pole päris selge, kes ja kuidas üldse streikima hakkavad. Kuna õpetajaskond on suur ja paljud neist on niigi palgasurve all, otsustab osa pedagoogidest hammaste krigina saatel tõenäoliselt ikkagi tööle minna, sest iga euro on arvel. See vähendab omakorda oluliselt soovitud survet, sest kooli- või lasteaiateenuse lühiajaline katkemine pole lastevanematele ja ettevõtjatele piisavalt ebamugav. Tõenäoliselt võtaks ka valitsus jalad kõhu alt välja, kui suur hulk ettevõtjaid neile turja kargaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles