Kadrinas mõlgutatakse mõtet pikematest koolitundidest

Merly Raudla
Copy
Kas tulevikus saavad Kadrina keskkooli õpilased 45 minuti asemel kauem koolitunnis ühele õppeainele keskenduda?
Kas tulevikus saavad Kadrina keskkooli õpilased 45 minuti asemel kauem koolitunnis ühele õppeainele keskenduda? Foto: Vladislav Musakko

Kadrina keskkool osaleb tulevikukooli programmis ning otsib võimalusi, kuidas luua õpilaste arengut toetav õppimis- ja õpetamiskultuur. Arutatud on ka võimalust teha koolitunnid pikemaks kui 45 minutit.

Poolteist aastat tagasi Kadrina keskkooli direktoriks valitud Krõõt Nõmmela-Mehide rääkis, et on käinud mitmes koolis praktikaid uurimas. «Muutused peavad olema teaduspõhised,» ütles koolijuht ja tõdes, et muutused peavad olema millekski head.

Kuna Kadrina keskkool on sel aastal tulevikukooli programmis, pöörabki koolipere tähelepanu sellele, kuidas arendada õpilaste iseseisvat õpioskust ja et õpilastel tekiks õpirõõm. Nõmmela-Mehide sõnul on väga tähtis, et laps tunneks õppimisest rõõmu ning saaks aru, et see on põnev ja kasulik. «Tulevikukooli raames on tekkinud mõte, kuidas teha väärtuslikum koolitund,» ütles koolijuht. Ühe võimalusena ongi käinud läbi mõte teha koolitund pikemaks. Kas see võiks kesta 75 minutit, 80 minutit või olla mingi muu kestusega, peavadki õpetajad töörühmades nõu. Pikemas koolitunnis saavad õpilased ainesse paremini süveneda ning õpetajal on aega igale õpilasele tagasisidet anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles