Genka räägib Laekvere rahvamajas sõna jõust

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Räppar Genka, kodanikunimega Henry Kõrvits.
Räppar Genka, kodanikunimega Henry Kõrvits. Foto: Eero Vabamägi

Sel reedel toimub Laekvere rahvamajas tasuta üritus, mis on pühendatud popmuusikale ja hiphopikultuurile. Esinevad lauljatar Beatrice ja breiktantsurühmitus Complete Crew. Samuti saab kuulata huvitavat loengut hiphopi ajaloost ja riimide loomisest otse allikast ehk Eesti räpi ristiisa Henry Kõrvitsa ehk Genka esituses.

Genka nimi Eestis pikemat tutvustust ei vaja. Pea 30-aastase muusikukarjääriga artist korraldab alates 2006. aastast ka Eesti hiphopi festivali ning on oma teadmisi jaganud loengu vormis varemgi. Muu hulgas on ta juhendanud Tartu ülikoolis kahte räpiteemalist kursust, millest said osa valdavalt keele- ja haridusteaduskonna tudengid, keeleõppijad ja -õpetajad. Lektori rollis tunneb mees end mugavalt. "Kõik said kodused tööd ja sealt tuli päris head staffi," meenutas ta.

Midagi sarnast lühendatud vormis toimub ka Laekveres. Kodutöid seekord ei anta ning päris töötuba ei tule. Küll aga võib kindlasti kõrva taha panna praktilisi soovitusi näiteks nupukate riimide kirjutamiseks. Räppari enda sõnul võib oodata värvikat ja huvitavat lugu sõna jõust, mis võib huvi pakkuda paljudele. "Räägin seal pisut sõnast, pisut rütmist ja riimist ja näidete varal sellest, kui tugevat jõudu need asjad omavad. Tutvustan pisut hiphopi ajalugu ja sündi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles