Pioneerid panevad tõkked proovile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe soomusauto Mamba Alvis.
Kaitseväe soomusauto Mamba Alvis. Foto: Internet

Järgmisel kolmapäeval panevad pioneeripataljoni kaitseväelased proovile enda rajatud ning looduses leiduvad tõkked, et näidata ajateenijatele ja pioneeriohvitseride kursusel osalejatele pioneeritõkete tõhusust ja erinevate sõidukite maastikuvõimekust.


“Me õpetame tulevastele pioneeriohvitseridele ja allohvitseridele ning ajateenijatele, kuidas mitmesuguseid tõkkeid ehitada ning kasutada ära maastiku tõkestusväärtust,” ütles pioneeripataljoni ülem major Marek Värk ja lisas, et korraldatav üritus annab praktilise kogemuse, kuidas ning mil määral tõkked lahingutehnikat aeglustavad või läbipääsu takistavad. Roomik- ning ratassõidukitel tuleb läbida lõhutud teid, kraave, soine ja metsaala ning veekogu.

Kokku osaleb demonstratsioonüritusel 11 sõidukit: soomukid Sisu XA-180, Sisu XA-188, BTR, Mamba Alvis; maastikusõidukid GTT ja BV 206; veoautod MAN ja MB Unimog; teelaotusmasin FSG, tank T-55 ning sillatank MTU-55.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles