Vabatahtlikud päästjad sõitsid möödunud aastal välja poole sagedamini kui tunamullu

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Rabapõlengut Läste külas kustutas 2023. aasta suvel kümme kutselist ja vabatahtlikku komandot. Fotol on Kadrina vabatahtlikud.
Rabapõlengut Läste külas kustutas 2023. aasta suvel kümme kutselist ja vabatahtlikku komandot. Fotol on Kadrina vabatahtlikud. Foto: Kevin Volter

1. jaanuari seisuga kuulus Lääne-Virumaal vabatahtlikesse päästekomandodesse (VPK) 215 meest ja naist, mullu samal ajal oli neid 197. Valvete täitmise võimekus tõusis eelmisel aastal pooltel, paraku ka langes pooltel komandodel. Päästma sõideti aga poole sagedamini kui aasta varem.

Kogu maakonnas liitus vabatahtlikega 20 uut inimest, lahkus kaks vabatahtlikku. Ida regiooni vabatahtlike koordinaatori Vilve Kirsi sõnul maakonnas ühtegi murelapse seisuses VPK-d praegu ei ole. "Kord on ühel VPK-l mingid mured, probleemid, kord teisel, kuid kõik need on lahendatavad, pigem jooksvad mured," ütles ta. Ehkki iga VPK sulgemine on selle juhtide, mitte päästeameti otsustada, ei ole Kirsile teadaolevalt regioonis plaanis ühtegi sulgemist.

Aasukalda komandoga liitus mullu neli, Kadrina ja Simuna komando ning Virumaa reservpäästerühmaga kaks uut tulijat. Tudu komando ning Kadrina Tuletõrje Seltsi naissalk said kumbki juurde ühe uue liikme. Liikmete arv langes või jäi samaks seega Võsul, Rannul ja Vajangul. Kõige enam vabatahtlikke, kaheksa inimest, liitus Roela VPK-ga, mis veel mullu kevadel oli täbaras seisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles