Väike-Maarja vallas ühinevad streigiga paljud õpetajad, streigi kestus on erinev

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Väike-Maarja gümnaasiumi õpilastel soovitatakse streigi ajaks koju jääda. Valla suurima kooli pea kõik õpetajad streigivad tähtajatult.
Väike-Maarja gümnaasiumi õpilastel soovitatakse streigi ajaks koju jääda. Valla suurima kooli pea kõik õpetajad streigivad tähtajatult. Foto: Kristel Kitsing

Väike-Maarja vallavalitsuse esindajad kohtusid valla koolide ja lasteaedade juhtidega ning said infot, et streigiga ühinevad paljud haridusasutuste õpetajad, edastas valla koduleht.

Väike-Maarja gümnaasiumis osaleb enamik õpetajaid tähtajatus streigis. Koolis korraldatakse töö ainult HEV-õpilastele. Ülejäänud õpilaste turvalisuse huvides on soovitatav, et õpilased koolihoonesse streigi ajal ei läheks.

Rakke koolis kestab streik kolm päeva. 24.–26. jaanuaril osalevad streigis pea kõik õpetajad, koolis toimub õppetöö ainult 1. klassile. Ülejäänud õpilaste turvalisuse huvides on soovitatav, et nad streigi ajal koolihoonesse ei läheks.

Simuna koolis kestab streik kolm päeva. 22.–24. jaanuaril osalevad streigis kõik õpetajad. Ülejäänud kooli töötajad ei streigi. Õpilaste turvalisuse huvides on soovitatav, et õpilased koolihoonesse streigi ajal ei läheks. 

Simuna lasteaia õpetajad osalevad toetusstreigis 24.–26.jaanuaril. Õpetajate abid streigiga ei ühine ja töötavad. Laste hoidmine on korraldatud.

Kiltsi mõisakoolis osaleb streigis neli õpetajat, sealhulgas üks õpetaja ühel päeva, kaks õpetajat kolmel päeval ja üks tähtajatult. Ülejäänud õpetajad ja kooli töötajad ei streigi ning koolis toimub tavapärane õppetöö. Kiltsi lasteaia personal streigis ei osale ja töökorraldus on tavapärane.

Rakke lasteaia personal streigis ei osale. Käib tavapärane õppetöö. Lasteaia direktori sõnade kohaselt Rakke lasteaiaõpetajad küll toetavad streiki, kuid peavad kõige olulisemaks kitsaskohaks pigem lasteaiaõpetajate ja õpetajate abide suurt töötasu erinevust, mida käesolev streik ei lahenda, vaid võib veelgi süvendada.

Väike-Maarja lasteaias osalevad õpetajad ühepäevases toetusstreigis 24. jaanuaril. Ülejäänud personal ei streigi. Võimalusel palutakse sellel päeval laps koju jätta, ning kui see ei ole võimalik, avatakse valverühmad.

Täpsem info haridusasutuste töökorralduse kohta on leitav koolide ja lasteaedade kodulehtedelt,  lastevanematele jagatakse infot ka eKooli ja Stuudiumi kaudu.

Vallavalitsus streigis ja toetusstreigis osalevatele õpetajatele ning töötajatele streigi aja eest töötasu ei maksa. Streigis mitteosalevatel õpetajatel ja koolipersonalil töötasu säilib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles