Galerii balansseerib sajandiveerandiku serval

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Sügisnäitus "Kull või kiri" tõi Rakvere Galeriisse kokku Lääne-Virumaa kunstnikud. Vasakul galerii kuraator Riho Hütt ja kunstnik Teet Suur, paremal Raivo Riim.
Sügisnäitus "Kull või kiri" tõi Rakvere Galeriisse kokku Lääne-Virumaa kunstnikud. Vasakul galerii kuraator Riho Hütt ja kunstnik Teet Suur, paremal Raivo Riim. Foto: Marianne Loorents

Rakvere Galerii 25. näituseaasta, kus 14 näitusel eksponeeriti nii «Pühapilte» kui ka «Piima ja verd», samuti tagasivaateid galerii veerandsajandisse, meelitas kunstiga tutvuma 3977 külastajat.

Kirju aasta oli, nentisid Rakvere Galerii eestvedajad Riho Hütt ja Raivo Riim ning galerii Facebooki lehega toimetav kunstnik Teet Suur. «Aasta läks juubeli tähe all,» resümeeris Riim. «Oleme olnud samasuguse võitlusvaimuga nagu alati,» lisas Hütt. «25 aastat oleme seda asja ajanud.» Nad on otsustanud, et paar aastat veel, siis ...

Praegu rõõmustavad kunstivedurid huviliste üle, kes usinasti näitusi külastanud. Mullu tõi enim vaatajaid galeriisse sügisnäitus «Kull või kiri», mille uudistajaid oli 480. Vaadatavuselt järgmine oli «Pärlimäng», üks kahest näitusest, kus eksponeeriti parimaid palasid Rakvere Galerii kollektsioonist, 355 külastajaga. Järgnesid galerii teine juubelinäitus «25 juba!» 333 ja portreenäitus «Meie, virulased!» 343 vaatajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles