Peakokk soovitab: mida valmistada aasta kalast

Kärt Devaney
Copy
Tänavune aasta kala on koha, kellest praepannil säristades saab hõrgu roa.
Tänavune aasta kala on koha, kellest praepannil säristades saab hõrgu roa. Foto: Elnuko/Wikimedia Commons

Ajakirja Kalastaja eestvedamisel ja internetis toimunud rahvahääletuse tulemusena valiti juba kuuendat korda aasta kala. 2024. aasta kala tiitlit kannab koha (Sander lucioperca).

Koha on hinnalt Eesti üks kallimaid kalu, mistõttu tema püügisurve on suur.

«Kuigi haugi mõõtmed ja kaal jäävad kohaga samasse suurusjärku, on suure koha tabamine tunduvalt keerukam ning nõuab enam oskuseid. Hea kohakohaga on nii, et seda teistele ei reedeta,» rääkis aasta kala valimise ellukutsuja, ajakirja Kalastaja vastutav väljaandja Hanno Kask. Toidulaual on koha kõrgelt hinnatud ja väga maitsva lihaga liik. «Koha on kindlalt Eesti kõige parem praekala,» lisas Kask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles