Vastutuskindlustuse suurus peaks kasvama iga korrusega

Kärt Devaney
Copy
Veelekke tagajärgede likvideerimisel on abi vastutuskindlustusest.
Veelekke tagajärgede likvideerimisel on abi vastutuskindlustusest. Foto: Erakogu

Hoolimata suurtest kahjusummadest puudub paljudel koduomanikel vastutuskindlustus või on selle kindlustussumma liialt madal. «Olgu tegemist veeõnnetuse, tulekahju või tormituules kukkuvate puudega, vastutuskindlustuse juhtumid on enamasti seotud kahju põhjustamisega naabrile. Pahatihti võib üks selline vastutuskindlustuse juhtum keskmisest kodukahjust ka hulga kulukamaks kujuneda. Kui vastutuskindlustus puudub, tuleb põhjustajal tekkinud kahju ehk naabrite kodu remont ikkagi korvata,» selgitas Seesami varakindlustuse tootejuht Dagmar Gilden.

Vastutuskindlustuse summa valimisel kehtib üldiselt reegel, et mida rohkem naabreid, seda suurem olgu kindlustussumma. Levinud on ka soovitus iga korruse lisandudes tõsta vastutuskindlustuse summat 10 000 euro jagu. «Seesami kogemusele toetudes soovitan minimaalseks kindlustussummaks valida 20 000 eurot. Alla selle riskib kindlustusvõtja tänaste hindade juures ohuga, kus reaalse juhtumi korral kindlustussummast ei piisa ja osa kahjust jääb põhjustaja kanda. Veelgi parem oleks valida

50 000 eurot, sest näiteks tulekahju puhul võivad ainuüksi kustutusveest tingitud kahjud naabritele olla nii suured, et kindlustussumma kulub korteri taastamisele. Hiljuti oli meie klient kannatajaks ühes sellises õnnetuses ning naabril kui kahju põhjustajal tuli talle kopsakas remondikulu hüvitada,» tõi Gilden näite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles