Tervisekassa tahab perearsti puudumisel inimese ise nimistusse panna

Copy
Tervisekassa soovib omale saada õigust määrata inimene ilma tema nõusolekuta teise perearsti nimistusse.
Tervisekassa soovib omale saada õigust määrata inimene ilma tema nõusolekuta teise perearsti nimistusse. Foto: Marko Saarm

Tervisekassa soovib omale saada õigust määrata inimene ilma tema nõusolekuta teise perearsti nimistusse või tagada perearstiteenus muul viisil, kui ei leita konkursiga uut perearsti või perearsti asendajat.

Tervisekassa juhatuse esimehe Rain Laane sõnul on praegu probleemiks olukord, kus nimistule ei leita perearsti ega asendusarsti. «Teenuse tagamiseks tuleb nimistusse kuuluvad inimesed määrata erinevatesse nimistutesse või tagada neile teenus muul viisil. Sellises olukorras ei ole praegu sätet, mis võimaldaks inimesi tervisekassal ümber tõsta, samas ei saa lõpetada nimistut, kus on veel patsiente,» selgitas Laane, kes oli teinud sotsiaalministeeriumile ettepaneku täiendada tervishoiuteenuste korraldamise seaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu.

Laane sõnul on olukorras, kus perearste ja asendajaid napib, võimatu nimistu jätkamine praeguseid lahendusi kasutades. «Samas teenuse tagamine muul viisil kui inimese nimistust ümber tõstmine peab lähtuma teenust vajavate inimeste võimalustest ja vajadustest,» toonitas Laane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles