Tallinna naine paljastas netipetturi nõudmisega rääkida eesti keelt

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Varvarale esitatud "dokumendis" nimetati tagaotsitavat kord Kostroviks, kord Castroks.
Varvarale esitatud "dokumendis" nimetati tagaotsitavat kord Kostroviks, kord Castroks. Foto: Kuvatõmmis

Politsei jagab õpetlikku lugu vahvast ja südikast Tallinna naisest, kes nõudis end politseinikuna esitlenud netipätilt, et too kõneleks temaga eesti keeles, ja kui Janek Aleksejevina esinenud valepolitseinik sellest keeldus, sai naine kinnitust, et tegemist on kelmiga.

Reede hommikul sai Tallinna elanik Varvara kõne väidetavalt politseist ja talle öeldi, et tema suhtes on algatatud kriminaalasi ja tal tuleb samal päeval anda jaoskonnas tunnistus. Varvara lõpetas kõne, sest ta teadis, et selliselt helistavad ainult petturid.

Kelm aga ei jätnud Varvarat rahule ning helistas talle Telegrammi äpi kaudu. Väidetav politseinik saatis Varvale ka foto oma töötõendist ning politsei- ja piirivalveameti broneerimissüsteemi broneeringu, et mõjuda usaldusväärsena. Töötõendil on nimi Janek Aleksejev.

Töötõend ja ka broneerimissüsteemi tekst on välja mõeldud. Eesti politseinikud ei saada oma töötõendist fotot ega koopiat, töötõendit näidatakse ainult siis, kui inimesega kohtutakse vahetult.

Pettur väitis naisele, et too teab väidetavalt tagaotsitavat Dmitri Kostrovi. Varvara oli aga tähelepanelik ja märkas, et kord nimetatakse "tagaotsitavat" Dmitri Kostroviks, kord aga hoopis Dmitri Castroks – kelm oli oma petuskeemi punudes lohakas olnud.

Seejärel palus naine politseinikuna esineval mehel rääkida eesti keeles, kuid too ärritus ja ütles, et kuna naine suhtleb tagaotsitava Kostrovi/Castroga vene keeles, suhelgu selles keeles ka politseiga. Varvara jäi enesele kindlaks ja rääkis petturiga eesti keeles, seepeale petis ärritus ja lõpetas kõne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles