VAT Teater näitab Jõhvis lastelavastust ja klassikat

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Margo Tederi lavastatud «Kauka jumalas» mängib peaosa Indrek Taalmaa, teistes osades on Elina Reinold, Karolin Jürise (fotolt puuduvad Ago Soots, Meelis Põdersoo).
Margo Tederi lavastatud «Kauka jumalas» mängib peaosa Indrek Taalmaa, teistes osades on Elina Reinold, Karolin Jürise (fotolt puuduvad Ago Soots, Meelis Põdersoo). Foto: VAT Teater

VAT Teater mängib 14. veebruaril Jõhvi kontserdimajas kahele erinevale publikule mõeldud lavastusi «Mesilane sinu peas» ja «Kauka jumal».

Kell 12 etenduv saksa näitekirjaniku Roland Schimmelpfennigi lastelavastus «Mesilane sinu peas» jutustab loo näiliselt tavalisest koolipäevast, mis on jagatud seitsmeks tasandiks. Ühe tunni pikkune lavastus on värviküllane, mänguline ning hoogne lugu ühe lapse rännakust läbi tema päevatoimetuste, varjates endas süngeid karisid – üksindust, vanemate hoolimatust, tõelisi ohte.

Lavastuses ühendatakse lapse fantaasia täiskasvanute maailma raskustega nii, et külmaks ei tohiks see teekond jätta kedagi. Lavastaja on Ago Soots, kunstnik Illimar Vihmar ja valguskunstnik Sander Põllu. Lavastuses astuvad üles Karolin Jürise, Meelis Põdersoo ja Ago Soots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles