STREIK Haljala kooli direktor Ivo Tupits: "Tõik, et lapsi täna kooli ei toodud, näitab vanemate meelestatust ja tuge õpetajatele"

Kärt Devaney
Copy
Ivo Tupitsal on Haljala kooli juhtides tulnud silmitsi seista erinevate väljakutsetega – nii koroonaajaga kui ka uue koolimaja ehituse ja sellega kaasnenuga. Nüüd on väljakutseks õpetajate streik. Pildil istub koolijuht Haljala vana koolimaja trepil. 
Ivo Tupitsal on Haljala kooli juhtides tulnud silmitsi seista erinevate väljakutsetega – nii koroonaajaga kui ka uue koolimaja ehituse ja sellega kaasnenuga. Nüüd on väljakutseks õpetajate streik. Pildil istub koolijuht Haljala vana koolimaja trepil. Foto: Vladislav Musakko

Haljala kooli direktor Ivo Tupitsal olid streigipäevaks tehtud sootuks teised plaanid: tavapärase esmaspäevase kogunemise, mis kooliperel kombeks, oli ta plaaninud pidada nendega, kes majas olemas. "Tahtsin teha kooli Facebooki jaoks sellise pildi ja tuua tähelepanu õpetajate streigile," ütles Tupits. 

Selle asemel tuli direktoril asuda hoopis päästetööde kallale ja koolis uputust likvideerida. 

Reedel vanematele saadetud meilile, mis õpetajate streigist ja selleaegsest töökorraldusest teada andis, ükski vanem negatiivselt ei vastanud. Ivo Tupits avaldas heameelt, et vanemad on aru saanud, miks streik toimub, ja sealjuures õpetajate selja taga seisavad. "On taibatud – kool polegi lapsehoid, vaid haridusasutus ning õpetaja töö tähendab midagi palju enamat kui lastel silma peal hoidmist. Ka tõik, et lapsi täna kooli ei toodud, näitab vanemate meelestatust ja tuge õpetajatele," rääkis Ivo Tupits.

Kahel Haljala kooli õpilasel oli tänaseks kokkulepe õpetajaga ja nad teevad oma loovtööd. "Ise olen samuti olemas. Kui veel lapsi oleks kooli tulnud, oleksin nendega tegelenud, leidnud mõtestatud tegevust," kõneles koolijuht. Esimesele streigipäevale on Tupits plaaninud veel töölepingute lõpuleviimise. "Palk, mis aasta algul 1803 euro peale tõsteti, tuleb lepingutesse kanda, et palgad saaksid õigeaegselt välja makstud," ütles Ivo Tupits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles