Vanemuine toob Rakvere kultuurifestivalile muusikalid ja kontserdi

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Lepingu allkirjastamist koordineerisid muusikali "Nunnad hoos" lavategelased – nunnad.
Lepingu allkirjastamist koordineerisid muusikali "Nunnad hoos" lavategelased – nunnad. Foto: Vanemuine

Vanemuise teater toob tänavu sügisel Rakvere kultuurifestivalile kontserdi "Mozart. Reekviem" ning muusikalid "Nunnad hoos" ja "Sipsik". Vanemuise juht Aivar Mäe ja Rakvere linnapea Triin Varek allkirjastasid Tartus sellekohase koostööleppe.

Vanemuine toob oktoobris ja novembris Rakvere ja Lääne-Virumaa publiku ette kontserdi ja kaks muusikali. 31. oktoobril kõlab Rakvere teatri suures saalis kontsert "Mozart. Reekviem", kus Vanemuise teatri sümfooniaorkestri ees astuvad solistidena üles Pirjo Jonas, Karmen Puis, Hisatoshi Nezu ja Simo Breede. Muusikalidest tuuakse Rakvere spordikeskusesse kerkivale lavale heatujumuusikal "Nunnad hoos", mis etendub 8. novembril, ning lastemuusikal "Sipsik", mida mängitakse 10. novembril.

Rakvere linnapea Triin Vareku sõnul on Rakvere kultuurifestival, mille patroon on maestro Arvo Pärt, Rakvere üks aasta tähtsündmusi. "Oleme siiralt rõõmsad koostöö alguse üle Vanemuise teatriga ja tänulikud, et nad on valmis jagama Rakvere ja Lääne-Virumaa publikule imelisi kultuurielamusi kohapeal," ütles Triin Varek. "Juba rahvusooper Estonia juhina oli Aivar Mäe nii-öelda väljasõiduelamuste toetaja, kui kultuurifestivali raames esimesed suured etendused Rakvere spordikeskuses alustasid. Suurepärane koostöös estoonlastega jätkub, kuid on hea meel, et saame sellel aastal pakkuda nii linna kui ka maakonna inimestele ka teistlaadset repertuaarivalikut," kõneles linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles