Eesti Raudtee sõlmis ametiühinguga kollektiivlepingu

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Eesti Raudteelaste Ametiühingu juhatuse esimees Oleg Tšubarov (vasakul) ja Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Zimmermann.
Eesti Raudteelaste Ametiühingu juhatuse esimees Oleg Tšubarov (vasakul) ja Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Zimmermann. Foto: Erakogu

Eesti Raudteelaste Ametiühingu ja AS-i Eesti Raudtee vahelises kollektiivlepingus lepiti kokku töötajatele mõeldud hüvedes ning töö- ja palgatingimustes.

Eesti Raudtee juhatuse esimehe Kaido Zimmermanni sõnul oli 2023. aasta raudteesektoris väljakutseterohke, kuid sellest hoolimata soovitakse pakkuda oma töötajatele kindlust, et nad on ettevõttes ka järgmistel aastatel hoitud. "Neljakuuliste läbirääkimiste tulemusel saavutasime ametiühinguga hea kompromissi. Üle said vaadatud nii palgatingimused, mitterahalised hüved kui ka parem töö- ning pereelu ühildamine," kommenteeris Zimmermann.

"Töörahu on nii ettevõttele kui töötajatele kõige olulisem, seega meil on hea meel, et vaatamata raudteesektori rasketele finantsoludele saime allkirjastatud raudteeettevõtete seas esimese kollektiivlepingu. Teiste ettevõtetega töö veel jätkub," rääkis Eesti Raudteelaste Ametiühingu juhatuse esimees Oleg Tšubarov.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles