Video Noored riigikaitsjad sumatasid krõbekülma ilmaga jääauku

Kevin Volter
Copy
Suusad alla, kott selga ja vette! Külm vesi ehmatas kõiki ühtmoodi, aga täisvarustuses oli ka tunduvalt raskem jääaugust välja saada kui ilma selleta.
Suusad alla, kott selga ja vette! Külm vesi ehmatas kõiki ühtmoodi, aga täisvarustuses oli ka tunduvalt raskem jääaugust välja saada kui ilma selleta. Foto: Kevin Volter

Möödunud laupäeva hommik kostitas juba pikast talvest tüdinenud inimesi krõbeda külmaga, termomeeter näitas kohati lausa alla 20 miinuskraadi. See ei takistanud aga Viru ringkonna noorkotkaid ega kodutütreid, kes veeohutuse õppepäeva kulminatsioonina Kadrina paisjärve hüppasid.

Selleks et jäine karastus üldse toimuda saaks, pidid Kadrina vabatahtlikud päästjad päev varem kõvasti vaeva nägema, et vaba veeni jõuda, sest paisjärve kattis paarikümnesentimeetrine jääkiht. Peale tublit tööd sae ja kirvega sai suplusauk mõõtmetega 5 x 4 meetrit lõpuks valmis.

Laupäeval oli järve ääres oma paarkümmend kergelt ärevil nägudega last ja lapsevanemat kohal. Noorkotkaste Kadrina rühma noortejuht Steven Kruusman sõnas, et vettehüpe on finaaliks juba pikalt kestnud veeohutuse koolitusele. "Kadrina noortega teeme reaalselt vette minekut esimest korda," rääkis noortejuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles