Rakvere vallavolikogu istungil tuleb arutlusele Veltsi algkooli sulgemine ja Lasila kooli ümberkorraldamine

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Lasila põhikool selle senisel kujul on plaanis alates järgmisest õppeaastast sulgeda. Nooremate klasside õpilaste jaoks aga Lasila õppekoht säilib.
Lasila põhikool selle senisel kujul on plaanis alates järgmisest õppeaastast sulgeda. Nooremate klasside õpilaste jaoks aga Lasila õppekoht säilib. Foto: Marianne Loorents

Eelnõu põhjal suletakse Veltsi algkool 31. augustil 2024 ja lasteaed viiakse ühe juhtimise alla Sõmerul tegutseva lasteaiaga Pääsusilm. Muudatused ootavad ka Lasila põhikooli.

Veltsi lasteaed-algkool kui üks juriidiline üksus on plaanis jagada Veltsi lasteaiaks ja Veltsi algkooliks. Esimene neist jätkab eelnõu põhjal tegutsemist Sõmeru lastaia Pääsusilm eraldi rühmana Veltsis ja teine suletakse alates uuest õppeaastast. 

Plaanis on ümber korraldada ka Lasila põhikooli tegevus. Kool tahetakse esmalt jagada lasteaiaks ja põhikooliks ning seejärel sulgeda kooli 7.–9. klass alates uuest õppeaastast. Alles jäänud kooliosa on plaanis viia Sõmeru põhikooliga ühtse juhtimise alla, kuid 1.–6. klassi õppetöö jätkub Lasilas. Lasteaed läheb ühe juhtimise alla lasteaiaga Pääsusilm, rühmade asukohaks jääb Lasila.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles