Õpetajate streik ja riigigümnaasiumi sünnipäev sattusid paraku ühele ajale

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Rakvere riigigümnaasiumi õppe- ja arendusjuht Mihkel Kangur (vasakul) ning koolijuht Liisa Puusepp.
Rakvere riigigümnaasiumi õppe- ja arendusjuht Mihkel Kangur (vasakul) ning koolijuht Liisa Puusepp. Foto: Marianne Loorents

Rakvere riigigümnaasiumi õpetajaskond leidis, et ei hakka pidulikku meeleolu rikkuma, ja otsustas seetõttu ikkagi kooli sünnipäeva pidada. Möödunud on täpselt üks aasta ajast, mil koolipere sai uude koolimajja õppetööle asuda.

Riigigümnaasiumi õpetajaskond alustab kooli sünnipäeva tõttu streigiga järk-järgult ja sealsetel pedagoogidel algab suurem meeleavaldamine alles reedel. Koolijuht Liisa Puusepp ütles, et kahju oleks olnud sünnipäevanädalaks tehtud ettevalmistusi raisku lasta.

Puusepa sõnul ei peeta pidu katku ajal ja sünnipäevanädal on ühelt poolt andnud suurepärase võimaluse, kuidas õppetööd teistmoodi korraldada. Kui eelstreigi ajal astus õpilaste ette siseminister Lauri Läänemets, siis sel nädalal räägivad oma õppimise lugusid vilistlased. Lisaks korraldatakse debatt, kus arutatakse lõimitud õppe teemal. Omavahel hakkavad mõtteid põrgatama kaitseväe juhataja Martin Herem, kliimaaktivist Kertu Birgit Anton, Pelgulinna riigigümnaasiumi looja Indrek Lillemägi, teaduse populariseerija ja bioloog Asta Tuusti, Tallinna ülikooli teadur Grete Arro ja füüsik Els Heinsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles