Moesõu riigigümnaasiumis võtab fookusesse tekstiilitööstuste negatiivse mõju keskkonnale

Anette Mai Samolberg
, suvereporter
Copy
Gümnasistid Eneliis Arpo (vasakul) ja Margaret Irval on võtnud sihiks kasvatada noorte keskkonnateadlikkust läbi moeetenduse.
Gümnasistid Eneliis Arpo (vasakul) ja Margaret Irval on võtnud sihiks kasvatada noorte keskkonnateadlikkust läbi moeetenduse. Foto: Erakogu

Rakvere riigigümnaasiumi õpilased Margaret Irval ja Eneliis Arpo otsustasid oma loovtöö raames korraldada moesõu pealkirjaga «Mõju». See toimub 14. märtsil. Teadlikud noored tahavad alustada koolis uut traditsiooni ning vähendada seejuures ka eestlaste ökoloogilist jalajälge.

Kust tekkis idee teha moesõu?

Margaret Irval (M. I.): Meil on vaja teha uurimistöö ja me saame seda teha ka praktilise tööna, nii tuligi mõte midagi korraldada. Mõtlesime koos, mis sündmus see olla võiks. Kas teha kevadball või mingi kontsert? Siis torkas kuidagi pähe mõte korraldada moesõu, sest neid on tegelikult Eesti koolides juba aastakümneid tehtud. Eelmisel aastal käisime ka Roosadel Kääridel. Sealt lahkudes tundsimegi, kui äge see ikka on, ja saime kinnitust, et tahaksime ise ka seda teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles