Hiigelvaiba narmastikus ärkab ajamälu

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Vaiba «Kes mäletab viimasena, kes mäletab paremini?» lugu jutustab kunstnik Maryliis Teinfeldt-Grins (paremal), küsimusi esitab Tütar Galerii juht Mailis Timmi.
Vaiba «Kes mäletab viimasena, kes mäletab paremini?» lugu jutustab kunstnik Maryliis Teinfeldt-Grins (paremal), küsimusi esitab Tütar Galerii juht Mailis Timmi. Foto: Inna Grünfeldt

Lugematutest värvilistest lõngajuppidest, mida usinad kätepaarid talvepäevadel ja -õhtutel Kadrina rahvamajas hoolikalt pikkade paanide ruudustikule kudusid, ikka täpselt õpetuse ja mustri järgi, on saanud nagu imeväel olnut ja olevat, aega ja lugu, mälu ja põlvkondi ühendav kunstiteos.

Kadunud Koplimetsa küla ja laiali veetud Niinemäe mälestuseks sündinud hiiglaslik rüiuvaip «Kes mäletab viimasena, kes mäletab paremini?», millesse tekstiilikunstnik Maryliis Teinfeldt-Grinsi juhendamisel panustas aega ja hinge üle 350 inimese, avab end täies ilus Tallinnas Noblessneris Tütar Galeriis. Vaiba kõrval kõrgub killustikuhunnik kui tõend karmist tegelikkusest ning jookseb vaiba valmimist peegeldav video.

Ühistöörõõm

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles