Otsus tehtud: Veltsi ja Lasila kool lõpetavad iseseisvatena tegutsemise (2)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Eelmise aasta 1. septembri aktus jääb Veltsi lasteaed-algkoolis viimaseks. Lasteiarühm liidetakse Sõmeru lasteaiaga, kuid selle tegutsemiskohaks jääb Veltsi. Kooli osa aga suletakse.
Eelmise aasta 1. septembri aktus jääb Veltsi lasteaed-algkoolis viimaseks. Lasteiarühm liidetakse Sõmeru lasteaiaga, kuid selle tegutsemiskohaks jääb Veltsi. Kooli osa aga suletakse. Foto: Marianne Loorents

Kuigi äsjane Rakvere vallavolikogu vastu võetud otsus läheb veel kooskõlastusringile haridusministeeriumisse ja asjasse puutuvate haridusasutuste hoolekogudesse, tehti kolmapäeval põhimõtteline samm otsustades, et Lasila põhikool ja Veltsi lasteaed-algkool lõpetavad alates uuest õppeaastast tegevuse.

Veltsis säilib lasteaia õppekoht ja Lasilas lisaks lasteaiarühmale 1.–6. klassi õppekoht, kuid juriidiliselt hakkavad need alluma Rakvere valla lasteaiale Pääsusilm ning Sõmeru koolile.

Lasila ja Veltsi haridusasutuse võimaliku sulgemise teema tuli tõsiselt jutuks kaks ja pool aastat tagasi. Selle aja jooksul on olnud palju emotsionaalseid sõnavõtte ning koosolekuid, komisjonid on pidanud nõu ja koostanud aruandeid. Kolmapäeval tegi aga Rakvere vallavolikogu kaheksa poolt- ning kuue vastuhäälega lõpliku otsuse: nimetatud õppeasutused reorganiseeritakse, osa klasse kaotatakse ja allesjäänud viiakse ühtse juhtimise alla.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles