Lääne-Virumaa politseid töötajate puudus ei kimbuta

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kontrollib täna lubatud sõidukiirusest kinnipidamist.
Politsei kontrollib täna lubatud sõidukiirusest kinnipidamist. Foto: Toomas Herm / Virumaa Teataja.

Kui Ida-Virumaal vajatakse juurde kümneid politseinikke, siis Lääne-Virumaal on täitmata ainult viis mundrikandja kohta.

Rakvere politseijaoskonna juht Lembit Kalda ütles, et maakonnas on 74 politseiniku ametikohta, neist 69 täidetud. Täitmata on kolm patrullpolitseiniku kohta ja kaks ametikohta Rakvere konstaablijaoskonnas.


Samas lisas Kalda, et aprillis asub üks inimene tööle Rakvere konstaablijaoskonda ja suvel lõpetab politseikooli neli kadetti, kes hakkavad tegutsema Lääne-Virumaal.
Ida prefektuurist öeldi, et Ida-Virumaal saaks kohe tööle palgata 40 inimest. Narvas on puudu 18 ja Jõhvis 17 politseinikku. Vabu kohti ei ole mitte ainult patrullteenistuses, vaid ka kriminaalpolitseis ja teistes osakondades.


Ida prefektuuris töötab umbes 900 inimest. Mullu lahkus töölt 79 ehk 9 protsenti. Uusi tulijaid on aga 6–7 protsenti, mis tähendab, et Ida-Virumaal kasvab politseis tööjõupuudus pidevalt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles