Aasta treener: laste turvalisuse tagamine on treeneri olulisemaid ülesandeid

Merly Raudla
Copy
EADSE sporditurvalisuse koordinaatori Ilona Kivisiku sõnul käsitleti 2023. aastal spordieetika rikkumisi 20 spordialal ligi 30 korral. Foto on illustratiivne.
EADSE sporditurvalisuse koordinaatori Ilona Kivisiku sõnul käsitleti 2023. aastal spordieetika rikkumisi 20 spordialal ligi 30 korral. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Tunnustatud sporditegelased kutsuvad treenereid üles läbima Eesti antidopingu ja spordieetika sihtasutuse (EADSE) väärkohtlemise ennetamise kursust.

EADSE sporditurvalisuse koordinaatori Ilona Kivisiku sõnul käsitleti 2023. aastal spordieetika rikkumisi 20 spordialal ligi 30 korral, millest hinnanguliselt üle poole on seotud väärkohtlemisega. Treeneritele mõeldud tasuta e-kursus aitab suurendada teadlikkust väärkohtlemise märkamiseks, ennetamiseks ja reageerimiseks spordikeskkonnas.

"Väärkohtlemise ja ahistamise haavatavaim sihtrühm on lapsed ja noored, samas ei saa unustada, et ka täisealine sportlane on haavatav," ütles Kivistik ja lisas, et varasemad uuringud on näidanud, et väärkohtlemist spordis mõjutab kultuuriline taust, spordikorraldus, korralduslik ülesehitus, treenerite ja sportlaste võimusuhete vahe, autoritaarne treeningustiil. "See tähendab, et treeneri jõupositsioon on tihedalt seotud väärkohtlemise juhtumitega spordis," ütles Kivisik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles