Viru maraton Uuest määrdereeglist kinnipidamine on iga sportlase kohustus

Kevin Volter
Copy
Määrimine toimub samadel alustel nagu varemgi, lihtsalt suuskadele kantav aine ei tohi sisaldada fluori.
Määrimine toimub samadel alustel nagu varemgi, lihtsalt suuskadele kantav aine ei tohi sisaldada fluori. Foto: Ain Liiva

Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) keelustas alates käesolevast hooajast fluori sisaldavad suusamäärded. See ei mõjuta ainult maailmakarikasarja, vaid kõiki FIS-i reeglite järgi toimuvaid võistlusi, sealhulgas täna Viru maratoniga algavat harrastajatele mõeldud maratonisarja Estoloppet.

Viru maratoni ametlik määrdepartner on Skiwax. Määrdemees Tauri Kaasik ütles, et rada on siin äärmiselt kiire, kuid uued reeglid sportlastele ja määrdemeestele raskusi ei tohiks valmistada.

"Määrdetootjad on välja töötanud uued, fluorivabad määrded ja ka meie jaoks on määrimisprotsess samasugune kui varem," rääkis Kaasik. Määrdespetsialist ütles, et kui vaadata seni toimunud võistlusi, on ajad natuke aeglasemaks läinud. "Kui varem sõideti maailmakarikal 10 kilomeetrit 22 minutiga, siis nüüd on need ajad 23–24 minuti kandis." Samas lausus Kaasik, et külmemate ilmadega vahe nii suur ei ole ning rohkem on muutust tunda soojemate sulailmadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles