Kadrina poisi leiutis aitaks tunduvalt pikendada diiselautode eluiga

Merly Raudla
Copy
Kristo Kurve isa Ain Kurvega autoremonditöökojas.
Kristo Kurve isa Ain Kurvega autoremonditöökojas. Foto: Ain Liiva

Detsembris õpilasleiutajate konkursil oma arvestuses teise preemia teeninud Kadrina keskkooli 8. klassi noormees Kristo Kurve leiutas konkursi jaoks väga vajaliku seadme. Kui tulevikus saaks iga diiselauto DPF-filtri jaoks skaala ja nupu, aitaks see jälgida tahmafiltri tööd ja pikendada sõiduki eluiga.

400 töö hulgast preemiaväärilisele kohale tulnud DPF-filtri skaala ja nupp olid lahtise peaga noormehe peas mõlkunud juba aastakese. Kui leiutajate konkurss lähenes, võttis Kristo detaili väljatöötamise tõsisemalt käsile ja mõtleski välja, kuidas autode elu pikendav vidin töötama peaks.

Kristo isa Ain Kurve peab Kadrinas autoremonditöökoda, kus tegeleb peamiselt diagnostika ja elektritöödega. Nii isa kui ka poeg tõdevad, et tegelikult leiutajal autode hingeelu uurimise vastu huvi ei ole. "Mind huvitab arhitektuur ja soovin tulevikus programmeerimist õppida," selgitas Kristo. Tema väga head hinded lubaksid ülikooli õppima minna mistahes erialale. Kas hakkajal poisil on kõik hinded viied? "Veel kuidagi on," märkis Kristo. Küsimuse peale, kas mõnikord neli ka tuleb, vastas poiss ohates, et püüab siiski kõik hinded viied saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles