Võsu Neptuni kuulus baarmen Leon Grabe lahkus igavikku (2)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
2000. aastal hävis Võsu Neptuni restoran tulekahjus. Nüüd lahkus teise ilma ka baari omaaegne esindusnägu ja hilisem omanik Leon Grabe. 
2000. aastal hävis Võsu Neptuni restoran tulekahjus. Nüüd lahkus teise ilma ka baari omaaegne esindusnägu ja hilisem omanik Leon Grabe. Foto: Muis.ee/Paul Falk

Lõppenud on Leon Grabe värvikas teekond siinilmas. Mees oli Võsu kuulsa Neptuni restorani-baari veel kuulsam baarmen ja 1990-ndatel ka selle omanik.

Võsu Neptuni restoran oli nõukogude aja viimasel kümnendil vaat et üks tuntumaid lõbustusasutusi Eestis. Sinna sõideti pidutsema Tallinnast ja kaugemaltki ning harvad polnud need korrad, kui enne uuriti Leon Grabe töögraafikut, sest värvikas mees polnud mitte üksnes baarmen, vaid ka melomaan, kelle kodust muusikakogu hinnati omal ajal Eesti suurimaks ning kes lasi sellest valitud palasid kõlada ka kõrtsis.

"Eks ta oli ikka värvikas ja väga tuntud mees," meenutas Meeli Zahhartšenko, Grabe omaaegne töökaaslane. "Mina temaga tavaliselt koos tööl ei olnud, me vahetasime teineteist. Ta oli omaette kuju, aga mina sain temaga hästi läbi. Oma ametis oli ta proff ja lisaks välisele särale oli ju vaja korras hoida arvepidamine. Neis asjus tekkis meil omavaheline usaldus. Mina olin Neptunis juba enne teda tööl, Leon tuli hiljem oma esimese abikaasa asemele. Aga õige pea oli ta juba Neptuni tähtsaim inimene."

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles