Veebiülekanne Vinni vallavolikogu istungilt osutus ebaseaduslikuks (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Arnu Lippasaar, Aili Taal ja ebaseaduslikuks osutunud veebikaamera Vinni vallavolikogu istungil.
Arnu Lippasaar, Aili Taal ja ebaseaduslikuks osutunud veebikaamera Vinni vallavolikogu istungil. Foto: Marianne Loorents

Mullu sügisel Vinni vallas võimule tulnud EKRE ja Isamaa koalitsioon üritas kiiresti täita ühe oma lubadustest ja hakkas volikogu istungilt tegema veebiülekandeid, et ka vallarahvas näeks, mis volikogus sünnib. Paraku oli kaamera kohal vaid kahel korral, viimane istung peeti taas kabinetivaikuses.

Sotsiaalmeedias visatakse nalja, et ülekanded lõpetati, kuna oli piinlik, mis volikogu istungitel toimub. Tõsi ta on: need kaks istungit, millest ülekanne tehti, sisaldasid muu hulgas volinikevahelist sõnasõda, aga nii koalitsiooni kui ka opositsiooni esindajad väidavad, et ülekanded lõpetati selle tõttu, et valla regulatsioonid on ülekande tegemiseks puudulikud ja enne nende taastamist tuleb vastav kord kehtestada.

​Kohalike omavalitsuste volikogude istungid on reeglina avalikud ja neid võivad kuulama-vaatama minna kõik soovijad. Üldiselt on aga huvi väike ja üksikuid pealtvaatajaid võib kohata vaid siis, kui arutlusel on mõni eriti tähtis küsimus, nagu vallavanema umbusaldamine või kooli sulgemine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles