Libedus on libeduse tõrjujatest jagu saanud

Copy
Tapa kõnniteed meenutavad bobisõidurada
Tapa kõnniteed meenutavad bobisõidurada Foto: Marianne Loorents

Libedusetõrje tänavatel on nagu tuuleveskitega võitlemine – killustikku ja liiva puistatakse, kuid paljud teed-tänavad muutuvad käidavaks-sõidetavaks alles kevadel jää sulades. Kel pidamist, jääb püsti, aga paljudel läheb palju halvemini ja jalutuskäik lõpeb erakorralise meditsiini osakonnas. Kiirabi poole oli kolmapäeva lõunaks pöördunud 16 kukkunud läänevirulast, Tapal pole libeduse vastu aidanud ka 40 tonni killustikku ning 15 tonni soola ja liiva segu.

Lääne-Viru linnades on olukord ühtlaselt nutune. "Noor inimene ja saapad head, aga liikuda on praktiliselt võimatu," ütles Kalmer (56), kes püüdis keset Tapa jäävälju püsti jääda. "Maainimesed ei saa üldse edasi ega tagasi," lisas ta.

Kunda linnas tegeleb teehooldusega Viru-Nigula valla majanduskeskus. Teehooldusmasinad on valla omad. Töid tehakse operatiivselt ehk reageeritakse vastavalt vajadusele. Viru-Nigula valla majanduskeskuse juht Alari Kirt ütles, et praeguses olukorras tuleb teha libedatõrjet iga päev, sest killustik vajub sulavasse jäässe. Lisaks tehakse killustikupuistet levinud käiguradadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles