Marina Minerals soovib Tenomäel ja Tõõrakõrves liiva kaevandada

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Tõõrakõrve kinnistu, kaardil märgitud punasega, paikneb Lehtse tee ja raudtee vahel Tapa linnast läänes. Tenomäe uuringuruum on kaardil märgitud rohelise kolmnurgana linna loodeosas.
Tõõrakõrve kinnistu, kaardil märgitud punasega, paikneb Lehtse tee ja raudtee vahel Tapa linnast läänes. Tenomäe uuringuruum on kaardil märgitud rohelise kolmnurgana linna loodeosas. Foto: Maa-ameti kataster

Marina Minerals OÜ esitas 10. novembril 2023 keskkonnaametile taotluse, et teha Tapa vallas Tenomäe piirkonnas geoloogiline uuring. Ettevõtte väitis, et seal on 2,7 hektaril 80 000 kuupmeetrit liiva. Kuid ettevõte tunneb huvi liiva vastu ka kinnistul Loobu metskond 240 (Tõõrakõrve), mis on Tenomäest kuus korda suurem.

Keskkonnaamet saatis Marina Mineralsi taotluse Tapa val­lale tutvumiseks 30. novembril. Sealt oli näha, et ettevõte soovib Tenomäel teha geoloo­gi­lise uuringu. Anti teada,

et lähimad elamud asuvad paigast 500–600 meetri kaugusel ning valla üldplaneeringu kohaselt ei asu see rohevõrgustiku alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles