Rahva tahe Viitna küla ümbruse metsad jäävad alles

Kevin Volter
Copy
Rahva tahe võitis. Sügisel oli RMK metsatööde kava kuulamas paarkümmend inimest, kes plaaniga nõus ei olnud. Nüüd aga on saavutati esimene võit, sest vald on algatanud kaitsala loomise menetluse.
Rahva tahe võitis. Sügisel oli RMK metsatööde kava kuulamas paarkümmend inimest, kes plaaniga nõus ei olnud. Nüüd aga on saavutati esimene võit, sest vald on algatanud kaitsala loomise menetluse. Foto: Kevin Volter

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) on loobunud Viitna ümbruse metsatööde plaani elluviimisest. Kohalikud elanikud, kes olid mures privaatsuse kadumise pärast, tulid kokku ning saavutasid võidu.

Möödunud aasta septembris tutvustas RMK Lääne-Virumaa metsaülem Andres Lavrenov Viitna elanikele riigimetsa metsatööde plaani aastateks 2024–2033. Selle elluviimine oleks tähendanud uuendustöid ka küla lääneküljel olevate kortermajade ümbruses. Kohalikud olid aga nendele kategooriliselt vastu. "Ma ei taha rõdu peal istuda ja maanteel liikuvaid autosid lugeda," ütles arutuelul üks kohalik meesterahvas, kes kartis raietööde tõttu privaatsusest ilma jääda.

Jaanuari viimasel nädalal teataski metsaülem, et uuendustööde plaan on peatatud. "Metsatööde plaani koostamise ajal ei kuulunud Viitna Kase kortermaja ümbruse metsad looduskaitseliste piirangutega metsade hulka, kuid praeguseks on kohalik omavalitsus algatanud elanike avalduse põhjal kohaliku kaitseala loomise menetluse," ütles Lavrenov välja saadetud teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles