Kanakull sai linnas jahiretkel tuvi murdes põrutada

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanakull. Pilt on illustratiivne.
Kanakull. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Eelmise nädala reede pärastlõunal leidis tähelepanelik mööduja Rakveres Jaama puiesteel lendamisvõimetu kanakulli, kohale kutsutud päästjad andsid sulelise üle keskkonnaameti spetsialistile.

Regionaalne häirekeskus sai teate abitus olukorras linnust reedel kell 14.45. Ida päästekeskuse pressiesindaja Merit Kaljus ütles, et sündmuskohale sõitnud päästjad turvasid sulelist kuni kesskonnaspetsialisti saabumiseni.

Keskkonnaameti Viru regiooni tehnik Avo Matsiselts rääkis, et kanakull oli viga saanud tuvi murdes, lennates hooga vastu hoone akent. Klaasi lind ära ei lõhkunud, kuid saadud hoop tegi ta uimaseks.

Matsiselts mattis murtud tuvi maha ja viis uimase kanakulli Viitnale ametkonna garaažidesse toibuma. Järgmisel päeval oli röövlinnu tervis korras ja ta lendas sealsamas Viitna metsade vahel vabadusse.

Matsiseltsi sõnul pole imestada, et kanakull linnadeski jahti peab, sest seal on palju tuvisid. Kanakull eriti suur ei ole, kuid ta võib enda keharaskusega võrdse kanagi minema viia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles