Justiitsministeerium viibutas Vinni volikogu suunas hoiatavalt näppu

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Viimastel Vinni vallavolikogu istungitel on peetud maha mitu sõnasõda. Justiitsministeerium juhtis tähelepanu menetlusreeglite rikkumisele, kuid samas leidis, et otsuste hääletamisel need tulemustele mõju ei avaldanud.
Viimastel Vinni vallavolikogu istungitel on peetud maha mitu sõnasõda. Justiitsministeerium juhtis tähelepanu menetlusreeglite rikkumisele, kuid samas leidis, et otsuste hääletamisel need tulemustele mõju ei avaldanud. Foto: Marianne Loorents

Sügisel Vinni vallavolikogus opositsiooni jäänud saadikud esitasid justiitsministeeriumile taotluse haldusjärelevalveks Vinni vallavolikogus tehtud mitme otsuse üle. Ministeerium tuvastaski mitu toimingureegli rikkumist, kuid on seisukohal, et menetlusnõuete rikkumised ei mõjutanud kokkuvõttes asja otsustamist.

Vaidlusi ja erimeelsusi põhjustanud otsused tehti Vinni vallavolikogu eelmise aasta 31. oktoobri ning 2. ja 30. novembri istungil. Need puudutasid volikogu aseesimehele Toomas Väinastele esitatud umbusaldusavalduse päevakorrast väljajätmist, salajase hääletuse reeglite rikkumist uue vallavanema valimisel, ebaselge sisuga otsuse tegemist Vinni vallavalitsuse liikmete ja struktuuri kinnitamisel, komisjonide uute esimeeste ja aseesimeeste valimist ning veel mitut olukorda.

Justiitsministeeriumi nõunik Glen Roosaar andis volikogule saadetud kirjas teada, et tõepoolest esines menetlustoimingute rikkumist, kuid vastu võetud otsused tuleb siiski jõusse jätta, sest rikkumised ei mõjutanud asja otsustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles