Praegune suur sula Alutaguse suusamaratoni rada ei murra

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Alutaguse maratoni programm algab reede, 9. veebruari õhtul öömaratoniga. Öömaratonidel on korduvalt osalenud ka president Kersti Kaljulaid.
Alutaguse maratoni programm algab reede, 9. veebruari õhtul öömaratoniga. Öömaratonidel on korduvalt osalenud ka president Kersti Kaljulaid. Foto: Matti Kämärä

Alutaguse maraton toob Pannjärvele kokku kirju seltskonna, kus on teiste seas nii president, valitsuse eriesindaja, olümpiavõitja, Itaalia suusaturistid kui ka palju teisi suusasõpru, kirjutab Põhjarannik.

Kuigi linnades on pikemat aega kestnud vihma ja sula tõttu pilt vesine ja Eestimaa põllud muutuvad aina mustemaks, ei ole Alutaguse maratoni peakorraldaja Robert Peets vähem kui kümme päeva enne maratonisõite murelik. "Pannjärvel on metsas lund kõvasti, ja kuna korralik raja põhi on tehtud, püsib lumi seal kaua. Murelapseks olnud suusastaadion on kaetud paksult kunstlumega," rääkis Peets Põhjarannikule.

Peakorraldaja usub, et tänavune Alutaguse maraton toimub plaanitud programmi järgi. Seda soosib ka pikem ilmaprognoos, mis lubab alates järgmisest teisipäevast püsivalt miinuskraade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles