Kadrinas tutvuti linnusümboolika salapärase maailmaga

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Hobiornitoloog Peep Veedla rääkis Neeruti Seltsis sellest, kuidas linde sümbolitena kasutatakse.
Hobiornitoloog Peep Veedla rääkis Neeruti Seltsis sellest, kuidas linde sümbolitena kasutatakse. Foto: Siim Mihailov

Laupäeval, 3. veebruaril, rääkis Peep Veedla Kadrinas Neeruti Seltsis sellest, kuidas linde nii Eestis kui ka mujal sümbolitena kasutatakse. Hobiornitoloog naljatas, et kui Kadrina peaks endale sümbollinnu valima, võiks see olla just künnivares.

Neeruti Seltsi juhatuse liige ja seltsi eestvedaja Tiiu Uusküla ütles, et enne koroonat käidi koos sagedamini – kuni kolm korda kuus. Praegu seatakse sammud Kadrinas vabatahtlike tuletõrjujatega samas majas asuvatesse seltsi ruumidesse korra kuus. Uusküla sõnul on seltsi ettevõtmised suuresti jagatud kolme kategooriasse: loodusretked, huvireisid ja õpitoad.

"Sügisel 23. sünnipäeva tähistavas seltsis on üle 70 liikme ja mõned aktiivsed kaasalööjad on ka üle 80 aasta vanused. Meil on kolme liiki sündmusi ja on neid, kes tulevad igale poole, ja ka neid, kes eelistavad kohalikke või tubasemaid ettevõtmisi. Ajal, mil kinnises ruumis koos oli ebatervislik viibida, korraldasime Kadrinas tänavaretki, mis oma koduuurimusliku sisuga olid väga populaarsed," rääkis Tiiu Uusküla ja lisas, et samamoodi tuntakse huvi rikkaliku ajalooga majade vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles